Včera jsem dal do pekárny směs LANDGUT na přípravu vícezrnného chleba. Tuto 1kg směs (na dva chleby) je možno koupit v Lidlu za 34 Kč. Dal jsem o dost méně vody, než uvádí návod. V návodu píšou 350 ml, já dal 290 ml . Použil jsem 1. základní program na 3 hodiny, středně propečenou kůrku a odložený start. Ráno byl chlebík hotov a povedl se na jedničku. Chuť opět velmi dobrá. Určitě vám bude chutnat. Mým favoritem však nadále zůstáva bílý chléb Ciabatta.
Složení směsi: 68% pšeničné mouky, 10% žitné mouky, 5% slunečnicových semínek, 5% ječných vloček, 5% lněných semínek, pšeničné klíčky, sušený žitný kvásek, sůl, sušené droždí, ječný slad, kypřící látky (glukono-delta lakton, uhličitan sodný), kyselina askorbová
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
2 komentáře:
Děkujeme za výborně zpracovaný blog o pečení na domací pekárně kteru taky vlastníme.. Opravdu výborná práce!!!!! Kapříkovi
Děkuji :o)
Okomentovat