pondělí 30. března 2009

Božský perník od zindule č.75

Upekl jsem pernik dle receptu č.75 nazvaný Božský perník od zindule. Neměl jsem sice rum, ale ve finále to nevadilo a chuť byla velmi dobrá. Pekl jsem jej v pekárně DOMO na program č.6 - CAKE (KOLÁČ) a po skončení programu jsem píchl špejlí do perníku a těsto uvnitř ještě trochu lepilo, takže jsem přidal další 10 minutové pečení (program č.10 - BAKE). Tzn., že pečení tedy trvalo celkem 90 minut. Perník byl pěkně vláčný (žádný sucháč). Po upečení a vychladnutí jsem jej nakrájel na kousky, které jsem k sobě slepil marmeládou. Vřele jej doporučuji. Důležité je po skončení pečení píchnout do středu perníku špejlí a ta nesmí být lepkavá od nedopečeného těsta. Pokud ještě lepí, přidejte dalších 10 minut a poté zkuste znovu špejli.

Žádné komentáře: